De praktijk gaat door,

maar wel op een verantwoorde manier!

Bij het grootste gedeelte van mijn cliënten bestaat de wens de therapie voort te zetten, want een proces wat in gang gezet is, blijft voeding nodig hebben om tot een goed eind te leiden.

Dit geldt zowel voor een homeopathische als een hypnotherapeutische behandeling, maar ook voor een coachingstraject. Alleen de wijze van praktijkvoeren verandert wel en wordt steeds aangepast aan nieuwe inzichten en richtlijnen van zowel het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Zorg als van het RIVM.

Hoewel één op één gesprekken nog steeds als veilig worden beschouwd , mits deze onder aangepaste omstandigheden gebeuren, nemen het beeldbellen en de onlinetherapie in mijn praktijk in aantal toe. Wil je dit zelf ook, neem dan contact met mij op.

Bron: de Volkskrant, 26 maart 2020

Theo: “Het valt me reuze mee, dat beeldbellen”

“Het is even wennen maar al gauw merk ik eigenlijk geen verschil meer met hoe het gesprek in de praktijk zelf loopt. Zelfs als we een oefening doen, gaat dat eigenlijk best goed. Het betalen doet Eric nu via een betaalverzoek. Fijn dat dit zo kan, Het is prima om het zo even te doen!”

De Corona-maatregelen binnen de praktijk van Eric Koedam

in navolging van de adviezen van de overheid
Aanpassing ten behoeve van hygiëne en veiligheid

Om de veiligheid voor iedereen binnen de praktijk zo goed mogelijk te garanderen, gelden de volgende maatregelen:

 • We houden steeds een afstand van 1,5 meter aan
 • We schudden geen handen
 • Papieren tissues zijn in ruime mate beschikbaar voor incidenteel neus- en traanvocht. De prullenbak wordt elke dag geleegd.
 • Afspraken zullen ruim uit elkaar gepland worden zodat
  • cliënten elkaar niet tegenkomen en contact vermeden wordt
  • na elke afspraak alle deurkrukken en andere aanraakpunten met alcohol gereinigd worden
  • de praktijk tussendoor gelucht wordt
 • Bedragen kunnen contactloos gepind worden en er kan zo nodig een tissue gebruikt worden om de toetsen aan te raken
 • Ik was mijn handen voor en na elke afspraak
 • Je kunt ook zelf bij binnenkomst, bij vertrek of tussendoor je handen wassen (conform richtlijn van de RIVM)
 • Indien gewenst kunnen afspraken ook via beeldbellen of telefonisch gevoerd worden

Er is wèl wat te doen tegen virusinfecties!

De therapeutische mogelijkheden en aanpak van het Corona-virus

Binnen de wereldwijde beroepsgroep van klassiek homeopaten is er al een analyse en behandeling gemaakt bij besmetting van dit specifieke Corona-virus. Dit heeft geleid tot een voorselectie van een kleine groep homeopathische middelen: rekening houdend met de persoonlijke symptomen van iedere cliënt kan nu snel een keuze gemaakt worden.

De klassieke homeopathie heeft in de praktijk al laten zien een goede ondersteuning te kunnen bieden bij virale besmettingen. De homeopathische aanpak van het Corona-virus is het zelfde als bij de behandeling van andere verkoudheids- en griepvirussen binnen de klassieke homeopathie en richt zich op de verbetering van de eigen afweer. De eigen afweer is bij jonge mensen groot en neemt af naarmate men ouder wordt. De klassieke homeopathie versterkt en focust deze afweer.

Pierre Capel, oud hoogleraar in de experimentele immunologie laat zien dat visualisaties en ontspanning zoals gebruikt binnen de Medische Hypnotherapie direct invloed hebben op ons lijf, onze hersenen, onze hormonen en ons afweersysteem. Wij kunnen dus ook via (binnen hypnotherapie aangeleerde) visualisaties en ontspanning ons beter wapenen tegen de bedreiging van virussen!