Homeopathie tijdens en na de zwangerschap

Een aantal folders door mij gemaakt voor mijn beroepsvereniging van klassiek homeopaten, de NVKH, over klassieke homeopathie tijdens en na de zwangerschap  geven een mooie kijk op wat er mogelijk is.

Milan is een baby van een paar weken.

De eerste weken is Milan een rustige baby maar dan verandert het. Hij is veel wakker, moeilijk in slaap te krijgen en huilt hard. Ook heeft hij sindsdien constant snotneuzen en vocht achter zijn trommelvliezen. De huid wordt ruw en hij blijkt zich trager te ontwikkelen: tandjes komen niet goed door, hij kruipt nog niet en hij is passief. Hij speelt weinig en brabbelt niet.

Twee maanden na het homeopathisch geneesmiddel zegt zijn moeder: “Milan speelt meer en hij begon spontaan beter uit een beker te drinken. We leggen hem nu in bed en hij gaat slapen. Een opluchting! De snottebellen zijn grotendeels verdwenen en zijn gehoor is enorm verbeterd. Hij is gaan kruipen en loopt nu langs randjes.”

Anne is een prille moeder.

Een half jaar na de bevalling gaat het nog steeds niet goed met Anne. Ze huilt, maar weet niet waarom. Ze heeft nergens plezier in. Ze zegt: Ík ben mezelf kwijt. Ik voel niks en ben alleen maar verdrietig.” Ze voelt zich als ‘als een dweil’, zo slap en uitgeput. Ze heeft het gevoel het moederschap niet aan te kunnen. De verantwoordelijkheid drukt zwaar.

Na het homeopathisch geneesmiddel merkt ze dat alles even twee dagen dubbel zo erg is. En daarna gaat de zon weer schijnen. De energie komt met sprongen weer terug. Ook het contact met haar baby wordt anders. Ze hebben pret met elkaar. Dit heeft ze nog niet eerder zo ervaren. Twee herhalingen van het middel en driekwart jaar later blijft het goed gaan met Anne en haar dochter.

Kirsten is twee maanden zwanger en zo moe!!

Ze huilt om alles en is snel geïrriteerd. Ze kent zichzelf niet meer. Ook heeft ze om de haverklap blaasontsteking en een koortslip waarvoor ze geen medicijnen wil gebruiken omdat ze zwanger is. Verder heeft ze voortdurend een naar weeïg gevoel in de maag.

Een paar dagen na de inname van het homeopathische geneesmiddel merkt ze het al: ze krijgt meer energie, kan weer wat genieten en huilt niet meer zoveel. Ook verdwijnen de blaasontstekingen, koortslippen en het weeïge gevoel. Na een lichte terugval wordt het middel nog een keer herhaald en 7 maanden later bevalt Kirsten van een blozende baby.