Wat mensen zeggen

Een selectie uit alle reviews en ervaringen.
Lees hun hele verhaal!

Vrouw, 44 jaar, Zwolle

over klassieke homeopathie, hypnotherapie en orthomoleculaire therapie

“Drie jaar geleden, na het overlijden van mijn moeder, met wie ik een zeer intense band had, kreeg ik allerlei vage lichamelijke klachten. Die klachten werden steeds erger en gingen mij enorm belemmeren tijdens mijn dagelijkse bezigheden en zelfs bij de yogalessen. Ik kreeg steeds vaker paniekaanvallen, dacht dat ik de meest vreselijke ziektes had, voelde me heel slecht, was bij vlagen extreem moe en kon bijna niets meer aan. Ik kreeg ook vervelende hartritme stoornissen waarvoor ik naar de cardioloog ben geweest, maar met mijn hart was niks mis.

Via via kwam ik toen bij een therapeut die werkt met energieën. Ik voelde namelijk wel dat er allerlei blokkades in mijn lichaam zaten, die eruit moesten. Helaas bleek dat voor mij veel te heftig te zijn. Mijn lichaam reageerde met een enorme explosie van angst en paniekaanvallen achter elkaar door die ik niet onder controle kreeg. Met behulp van medicatie en hypnotherapie bij een andere therapeut dan Eric Koedam ben ik dat toen langzaam aan weer wat te boven gekomen. Volgens die therapeut was er sprake van een gestagneerde rouw. Ik moest het verlies van mijn moeder nog verwerken. Bovenop het feit dat er in het verleden ook nog een aantal gebeurtenissen niet goed verwerkt waren.

Na deze sessies ging het even wat beter, maar de angst en paniek zaten nog zo in mijn systeem dat het bij een medicatieverandering voor mijn schildklier weer helemaal mis ging. Ik kan niet anders zeggen dan dat het de hel was. Daarbij kreeg ik ook veel pijn in mijn lichaam door alle stress en angst.

Wanneer het zo slecht met je gaat blijf je zoeken naar genezing. In een blad over homeopathie las ik toen een artikel over angst, wat goed te behandelen is met homeopathie. Dit was voor mij de aanleiding om een homeopaat te zoeken. En zo kwam ik bij Eric terecht. Mijn keuze viel op hem, omdat hij zich als homeopaat onderscheidt door het feit dat hij ook nog hypnotherapeut en NLP coach is. En die combinatie bleek helemaal top te zijn. Na het eerste gesprek was voor hem ook wel duidelijk dat er wel wat meer moest gebeuren dan alleen homeopathie en zo ontstond een traject van meerdere sessies, waarbij zowel gesprekken, hypnotherapie en homeopathie zijn ingezet.

Eric is iemand die zeer nauwgezet te werk gaat en je niet zomaar met een pilletje de deur uitstuurt. Het is erg prettig om met hem te praten en hij kan heel goed direct ingrijpen op datgene wat je vertelt, waardoor hij je tijdens het gesprek gelijk andere inzichten en bruikbare tools meegeeft. Van alles wat gezegd wordt maakt hij aantekeningen en zoekt daar, wanneer dat nodig is het juiste homeopathische middel bij. Ik ben er absoluut van overtuigd dat vooral deze combinatie ervoor gezorgd heeft dat het nu weer heel goed met me gaat. Daarbij heeft Eric ook kennis van voedingssupplementen, die tevens ingezet kunnen worden bij mogelijke tekorten.

Je lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat heb ik aan den lijve ervaren! Lichamelijke klachten kun je dus ook niet los van je denken oplossen. Je denken bepaalt hoe jouw lichaam reageert. Om te willen genezen is het van belang tot de kern door te dringen, bewustzijn te creëren en invloed daarop uit te oefenen. Eric kan dit als geen ander!

Mocht het in de toekomst weer wat minder gaan, dan ga ik zeker weer bij hem langs. Ook voor andere problemen zal ik zeker Eric consulteren.”

Man, 37 jaar, Groningen, zelfstandig ondernemer

over hypnotherapie en NLP

“Ik wilde graag stoppen met roken en werd getipt door een vriendin die door hypnotherapie van het roken afgeholpen was.
Ik heb toen contact opgenomen met Eric Koedam

Tijdens de sessies met Eric is hij rustig en professioneel en weet hij door gericht vragen te stellen door te dringen tot de essentie van de problemen waarna hij de juiste behandelmethode kiest die voor de cliënt het beste werkt.
Mede door zijn recht voor z’n raap aanpak ben ik nu al ruim een half jaar gestopt met roken met het gebruik van verdovende middelen.

Ik zal niet nalaten om hem aan te bevelen aan iedereen die aan zichzelf wil werken.”

Eline, 11 jaar, Zwolle

over klassieke homeopathie

De moeder: “Zij zat niet lekker in haar vel en had met enige regelmaat last van migraine aanvallen. Ook had zij heel erg last van sterke geuren. Eline heeft homeopathische medicijnen gekregen. Nu, een aantal maanden later, heeft zij helemaal geen migraineaanvallen meer gehad en zij heeft ook geen last meer van sterke geuren. Het lijkt zo gewoon, maar als we terug kijken, was het eerst toch echt anders. Ze staat weer lekker stevig en in d’r kracht en ze zit weer lekker in d’r vel. Het heeft absoluut geholpen.”

Vrouw, 58 jaar, Zwolle, werkzaam in de horeca

over Medische Hypnose en hypnotherapie

“Omdat ik het prikkelbare-darm-syndroom heb, raadde de MaagDarmLever-arts me hypnotherapie te volgen.
Ik deed de intake bij Eric die mijn darmproblemen tot in detail met me besprak. In het gesprek kwamen ook andere problemen naar boven die de aandacht verdienden en die met de darmproblemen in relatie konden worden gebracht.
Aan de hand van opgeroepen beelden in de vorm van een brede rivier die altijd z’n gang kan gaan (het beeld wat bij haar paste en waar zij mee kon werken, Eric), zijn mijn darmen tot rust gekomen.

Daarna kon ik via regressie-therapie (dat is teruggaan naar eerdere momenten in je leven, EK) verschillende aspecten uit mijn verleden opnieuw bezien en voor oude situaties andere en voor mij nieuwe uitwegen vinden. Ik was een slecht geïntegreerde persoonlijkheid wat me een paar keer per jaar een intense huilbui en op zijn tijd andere emotionele uitbarstingen bezorgde. Door alle beelden van mezelf op verschillende leeftijden, plaatsen en gebeurtenissen uit te werken en te verbinden, is er van een verbrokkelde persoonlijkheid een geheeld mens ontstaan (heel en geheeld).

Eric is empathisch en origineel, heeft de rust om goed te begeleiden tijdens de sessie. Ik voelde me altijd op m’n gemak, misschien ook wel omdat hij de twinkel van humor in alle gesprekken mee laat spelen. En dat maakt uiteindelijk het verschil tussen zweverige hulpverlening en met beide benen op de grond blijven staan, wat iemand ook meegemaakt mag hebben. Ik heb alle respect voor zijn aanpak.”

Man, 60 jaar, Apeldoorn, ondernemer

over klassieke homeopathie en coaching

“Na een heftige ademdepressie ben ik in 2011 op de intensive care en op de longafdeling van het ziekenhuis terecht gekomen. Een tijd zonder zuurstof had in mijn hoofd een chaos veroorzaakt. In een revalidatiecentrum kreeg ik weer méér grip op hoe mijn hersenen informatie opnemen en hoe ik voor het hanteren en interpreteren van die informatie weer bij die informatie kon komen. Een herstelproces dat me maar beperkt vooruit hielp.

Ik had hulp nodig om wat er in mijn hoofd gebeurde te structureren, weer grip op te krijgen.

Dan zou ik misschien ook meer grip krijgen op de sociale aspecten die zich manifesteerden in mijn privéleven en bij het beperkt kunnen blijven functioneren bij wat tot voor kort ons eigen bedrijf was, maar wat we door mijn gebeurtenissen hebben moeten overdragen.
Eric heeft mij tot nu toe ver kunnen helpen met luisteren, praten, vragen en dóór vragen.
Ondersteund met homeopathische middelen die hij uitzocht bij mijn toestand op dát moment.

Ik ervaar dat ik weer veel méér leiding heb over mijn leven, over de processen in mijn hoofd en het herkennen van gebeurtenissen / emoties.

Het is ingrijpend wat mij en ons gezin overkwam, maar ik ben tevreden met wat en wie ik ben. Hoe ik functioneer en wat ik (aan-) kan. En wat niet. Nóg niet?
Dat weet ik niet, blijven vooruitkijken en doelen in stappen bereikbaar proberen te maken: dáár heb ik vertrouwen in. Stappen vooruit en achteruit. Gebeurtenissen die invloed hebben op mijn zijn, Eric heeft ze (mede) zichtbaar en hanteerbaar gemaakt.”

Johan, man, 40 jaar, Emmeloord, administratieve baan

 over Medische Hypnose

“Ik had lichamelijke klachten. Iemand had me verteld dat met Medische Hypnose er wel wat aan te doen viel. Het klonk heel verleidelijk en ik was eerst nog sceptisch. Maar ik ben verbaasd hoeveel invloed ik kon hebben via visualisaties op mijn lichamelijke klachten. Mijn lijf reageerde heel direct op alles wat ik me voorstelde in de trance. Op tv zoiets zien is weer wat anders dan het ook zelf zo kunnen beleven. Mijn lichamelijke klachten zijn nu eigenlijk weg. Alleen op sommige momenten heb ik nog wel eens iets last, maar dat ben ik nu als alarmsignaal gaan herkennen. Tijd om weer even op te letten. En dat werkt. Ik ben heel opgelucht en blij met wat ik met Medische Hypnose heb weten te bereiken.”

E.W., vrouw, 57 jaar, Overijssel, manager in zorg

over Klassieke homeopathie en NLP

“Ik kwam met problemen waar ik in mijn werk op stuk liep, met watten in mijn hoofd, onzekerheid, mezelf niet herkennen.
Eric heeft mij geholpen met het besef waar dit uit voortkwam, in hoe ik in het leven was gaan staan. De gekregen beeldende inzichten zijn steunend. Het helpen in een ander perspectief plaatsen van mijn klachten, waarmee ze begrijpelijk en werkbaar werden.
Bewust zijn van mijn manier van leren, wat werkt bij mij.

Na de inzichten het doen: hoe laat ik verdriet toe en wat doe ik om mijn balans te herstellen.
Steunende oefening waarin voor mij concreet werd, waar het hem bij mij in zit en waarmee ik in alleen positieve bewoordingen voor mezelf kleine haalbare stapjes heb gemaakt en daarmee mezelf kan bevestigen.
Ik heb mijn focus verlegd van de belemmeringen waar ik op stuk liep, naar wat ik wil en kan.
Kortom het traject bij Eric is voor mij helpend geweest  met inzicht,  bewustwording, focus verleggen, kleine stapjes en een steun in de rug in mijn groeiproces.
Wat gebeurde er met mij in het proces en nu nog: het geeft rust. Maar ook maakt het lichter, geeft het ruimte, maakt het haalbaar, maakt het eenvoudiger.
Ik kan weer met mijn nieuwere zelf verder, sta weer met vertrouwen in het leven, wat een stuk eenvoudiger is geworden.”

Gea, 52 jaar, Overijssel, werkzaam in de gezondheidszorg

over Klassieke homeopathie en coaching

“15 jaar geleden had ik erge last van hormoonschommelingen vooral tijdens de menstruatie. Ik had veel last van hoofdpijn, erge buikkrampen en zeer wisselende stemmingen. Kortom ik had PMS. Gelukkig was daar met klassieke homeopathie veel aan te doen waardoor de klachten nihil werden.

Ook nu ik in de overgang zit, met alle opvliegers en zweten heb ik weer met hormoonschommelingen te maken. Iedereen is leuk en vrolijk en ik zit als een oude taart in de overgang. Ik zie mezelf door een zwarte bril en zie mezelf als dik en lelijk.

Gelukkig helpt ook bij deze klachten de klassieke homeopathie, waardoor mijn leven een stuk aangenamer wordt. Ik kan me redelijk ontspannen en ben niet meer zo emotioneel. Ik ga gelukkig niet meer gelijk in huilen uitbarsten. Ik maak me op mijn werk niet meer zo druk over of ze me wel leuk vinden, of over de dingen die ik zeg. Ik ben ook niet meer zo bezig hoe erg het wel kan wezen. Ik zit meer in het nu en laat problemen ook makkelijker bij de ander en kan de verantwoordelijkheid laten bij degene bij wie het hoort. Ik voel me nu echt een ander mens dan toen.”

Vrouw, 51 jaar, Overijssel, werkzaam in het onderwijs

over Klassieke homeopathie

“Jaren geleden kwam ik bij Erik vanwege eczeem bij mijn dochter (van destijds 4 jaar) dat met behulp van homeopathie is genezen. Ik vond de hormoonzalf die de huisarts voorschreef niet de oplossing. Toen ik op een gegeven moment door omstandigheden zelf lichamelijke klachten kreeg rondom boosheid en verdriet aarzelde ik niet en zocht ik Erik weer op. Door de holistische benadering en het doorvragen tijdens het consult heeft Erik het middel gevonden dat bij mij past en dat al meerdere keren goed resultaat heeft gegeven. Ik merkte dat ik innerlijk rustiger, minder prikkelbaar en opgefokt was. De subtiele werking van homeopathie is ook iets dat mij aanspreekt. Erik handelt op een empathische en professionele manier met veel kennis en ervaring. Ik ben Erik en homeopathie dankbaar.”

Vrouw, 60 jaar, Overijssel, musicus

over Klassieke homeopathie en Orthomoleculaire therapie

“In april 2017 kwam ik met een beroerte in het ziekenhuis en vier dagen later in een revalidatiecentrum. M’n hele motoriek lag plat. De artsen waren heel precies in het voorschrijven van medicijnen en de therapieën waren uitstekend! Maar ik wist niet wat me overkwam en toen ik van m’n zus een artikel kreeg over het belang van Arnica  bij herseninfarcten, heb ik meteen een klassiek homeopaat gezocht. Ik kwam bij Eric Koedam terecht. Hij heeft me opgezocht in het revalidatiecentrum en hij heeft geluisterd! Dat was de start van mijn behandeling! Vervolgens ben ik gestart met een Arnica kuur en hij heeft me geadviseerd de werking van m’n schildklier eens te laten controleren. Die is getest en bleek veel te langzaam te werken. Door de hoeveelheid aan klachten die ik in de loop der jaren had gekregen, was me niet opgevallen dat er nog wat aan de hand was. De werking van de schildklier was zodanig verlaagd dat de revalidatiearts het beter vond meteen aan de schildklierhormoon te gaan. Dit deed me zeer goed. Met zeer veel dank aan Eric Koedam! De reguliere geneeskunde heeft hier nooit op gelet.

Vervolgens heeft Eric uitgezocht welke voedingssupplementen ik het beste zou kunnen gebruiken. Ook magnesiumcapsules waren voor mij noodzaak. Gedurende de afgelopen anderhalf jaar ben ik uitstekend begeleid door Eric Koedam. Ook toen ik een implantaat kreeg nadat een tand was afgebroken tijdens mijn revalidatieperiode ben ik weer goed geholpen met de Arnica-korrels.

Nu, anderhalf jaar na de beroerte, voel ik mij heel goed en ben op weg naar volledig herstel!”

Vrouw, 39 jaar, Dronten, ondernemer

over Klassieke homeopathie en coaching

Eric Koedam is een zeer betrouwbare en vakbekwame man waarbij ik ongedwongen met al mijn klachten terecht kan. Iemand die naar me luistert en goed handvaten kan aanreiken waardoor ik verder kan. En als het nodig is kan hij weloverwogen een homeopathisch middel toepassen.

Het afgelopen jaar heb ik zeer heftige omstandigheden gehad, veel stress. Ik ben er nog niet uit, maar zonder hulp van Eric was ik niet zover gekomen. Dankbaar.

Hanneke, 65 jaar, Salland

Klassieke homeopathie en orthomoleculaire therapie

“Mijn longen zijn mijn zwakste schakel. Altijd al min of meer geweest.  Dus veel medicatie gebruikt in de loop der jaren.
Toen ik in 2015 ook een hele lange prednisonkuur had moeten slikken, vond ik de tijd mede rijp om te proberen met homeopathische middelen mijn conditie weer op te bouwen. Geen symptoombestrijding deze keer, maar eraan werken om mijn hele “systeem” in een betere staat te krijgen.
Met deze vraag kwam ik bij Eric Koedam terecht.
Hij vond allereerst een homeopathisch middel om de langdurige bijwerkingen van de prednison tegen te gaan. Het voelt nog steeds voor mij als een stapsgewijs ontgiften.
Daarnaast geven een constitutioneel (homeopathisch) middel en vitaminepreparaten een stimulans aan verder herstel.
Verrassend hoe sterk zo’n kleine homeopathische korrel kan werken!
Ik verwacht geen wonderen maar ben wel op de goede weg.”

Lees hier hoe de behandeling verliep van de klachten na prednison met Klassieke homeopathie

Vrouw, 49 jaar, Drenthe, werkzaam in de zorg

over klassieke homeopathie

“Opzoek naar een klassiek homeopaat die :
– Jaren lange ervaring heeft ?
– Zeer capabel is ?
– De juiste vragen weet te stellen ?
– Veel geduld heeft ?
– Een enorm groot luisterend oor heeft ?
– Je op je gemak stelt ?
Dan ben je bij Eric Koedam aan het juiste adres.

Ruim 12 jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Eric voor hormonale klachten; hij heeft veel voor mij betekend door altijd voor de juiste homeopathische middelen te kiezen als ik dat nodig had.
Eric weet  altijd de juiste vragen te stellen waardoor ikzelf veel inzichten heb gekregen op bepaalde gebieden , waardoor ik met gebruik van de homeopathische middelen makkelijker en met meer plezier door het leven ga..”

Vrouw, 49 jaar, productiemedewerkster

review over coaching

De afgelopen periode ben ik goed geholpen door je. Goede feedback van jou. Fijn om mijn gedachten kwijt te kunnen, om wat meer van mezelf en anderen te begrijpen. Ik raad je zeker aan bij andere mensen, vooral wat coaching betreft.