Voorbeeld wat Klassieke homeopathie kan na klachten door medicijnen (zoals hier door prednison)

“Het gevoel alsof ik dement wordt na een intensieve behandeling met prednison”

Vrouw,  65 jaar

Dit is een voorbeeld wat Klassieke homeopathie kan doen bij klachten door medicijngebruik, in dit geval prednison.

Een vrouw krijgt gedurende een lange tijd prednison voorgeschreven in een hoge dosis. Zij merkt dat ze na de prednison-behandeling instabiel wordt, onevenwichtig, ze kan zo janken. Ook merkt ze dat ze het gevoel heeft dat haar hoofd op hol kan slaan, ze piekert en heeft concentratieverlies. Het voelt alsof ze het spoor bijster is. Ze weet niet meer wat er gezegd is en ze weet ook niet meer of ze iets goed begrepen heeft. Ze heeft het idee alsof ze moet blijven schakelen in de auto, ook als het niet nodig is. Rust verbetert haar klachten.

Ze heeft het gevoel alsof ze dement wordt, Alzheimer light noemt ze het. Het maakt haar onzeker en ze wordt er angstig van en paniekerig.

De reactie op het homeopathisch geneesmiddel is verrassend. Een hele dag na de inname van 1 dag van het middel kan ze niet meer nadenken. Een hoofd dat het niet meer doet. (Dit kan gezien worden als de homeopathische beginverergering die altijd tijdelijk is en een goede prognose geeft voor de verbetering erna.) Daarna zakt dit weg en komt er langzaam maar zeker een  verbetering die steeds duidelijker wordt. Eerst lijkt het of ze iets meer rust in haar hoofd krijgt. Ook is ze minder paniekerig en misschien wat alerter. Ze durft het eigenlijk nog niet duidelijk uit te spreken, ze heeft de klachten al jaren.

Maar de reactie zet door. Ze krijgt het homeopathische middel in oplopende sterkte en de verbetering wordt steeds duidelijker. Haar hoofd wordt helderder, ze is meer bij de les en ze kan makkelijker informatie opnemen. Ze krijgt ook véél meer zin in dingen, piekert minder en heeft een beter overzicht. Ze rijdt weer auto en voelt zich onafhankelijker. Ze doet meer en is vitaler. Ze slaapt tussen de middag niet meer. Ook haar huid verbetert, veel minder droog. Ze voelt zich sterker en stelt meer haar grenzen. Ze is niet meer het zielige vogeltje.