Hoe kunnen we helpen?

Medische Hypnose

You are here:
< Back

Medische Hypnose

Met Hypnotherapie kun je ook invloed uitoefenen op je lijf, het functioneren van organen en de specifieke afweer, zoals Simonton dat al liet zien met zijn visualisaties van de afweer bij kankerpatiënten. Medische Hypnose richt zich met name op de lichamelijke klachten en de relatie met stress, zenuwen en het functioneren van de organen. EMDR als belangrijk anti-traumatechniek wordt ook nog wel eens onder de Medische Hypnose gezet maar is als hypnotherapeutische techniek eigenlijk al omvangrijker dan de meer eenvoudige technieken die vallen onder Medische Hypnose.

Naast de meest basale hypnotherapeutische technieken voor ontspanning, loslaten en zelfvertrouwen maakt Medische Hypnose gebruik van goed aan te leren technieken die het mogelijk maken meer invloed uit te oefenen op je lijf, het functioneren van organen en de specifieke afweer. Gerichte hypnotherapeutische technieken en visualisaties kunnen grote invloed hebben op het functioneren van organen, zenuwen en zenuwbanen.

We staan nog maar aan het begin van het ontdekken wat we allemaal met onze mentale kracht kunnen doen. Het is niet je ‘denkkracht’ die het doet maar juist je ‘beeldkracht’ en inlevingsvermogen en dat kun je trainen.