Vrouw, 44 jaar, Zwolle

review over klassieke homeopathie, hypnotherapie en orthomoleculaire therapie

“Drie jaar geleden, na het overlijden van mijn moeder, met wie ik een zeer intense band had, kreeg ik allerlei vage lichamelijke klachten. Die klachten werden steeds erger en gingen mij enorm belemmeren tijdens mijn dagelijkse bezigheden en zelfs bij de yogalessen. Ik kreeg steeds vaker paniekaanvallen, dacht dat ik de meest vreselijke ziektes had, voelde me heel slecht, was bij vlagen extreem moe en kon bijna niets meer aan. Ik kreeg ook vervelende hartritme stoornissen waarvoor ik naar de cardioloog ben geweest, maar met mijn hart was niks mis.

Via via kwam ik toen bij een therapeut die werkt met energieën. Ik voelde namelijk wel dat er allerlei blokkades in mijn lichaam zaten, die eruit moesten. Helaas bleek dat voor mij veel te heftig te zijn. Mijn lichaam reageerde met een enorme explosie van angst en paniekaanvallen achter elkaar door die ik niet onder controle kreeg. Met behulp van medicatie en hypnotherapie bij een andere therapeut dan Eric Koedam ben ik dat toen langzaam aan weer wat te boven gekomen. Volgens die therapeut was er sprake van een gestagneerde rouw. Ik moest het verlies van mijn moeder nog verwerken. Bovenop het feit dat er in het verleden ook nog een aantal gebeurtenissen niet goed verwerkt waren.

Na deze sessies ging het even wat beter, maar de angst en paniek zaten nog zo in mijn systeem dat het bij een medicatieverandering voor mijn schildklier weer helemaal mis ging. Ik kan niet anders zeggen dan dat het de hel was. Daarbij kreeg ik ook veel pijn in mijn lichaam door alle stress en angst.

Wanneer het zo slecht met je gaat blijf je zoeken naar genezing. In een blad over homeopathie las ik toen een artikel over angst, wat goed te behandelen is met homeopathie. Dit was voor mij de aanleiding om een homeopaat te zoeken. En zo kwam ik bij Eric terecht. Mijn keuze viel op hem, omdat hij zich als homeopaat onderscheidt door het feit dat hij ook nog hypnotherapeut en NLP coach is. En die combinatie bleek helemaal top te zijn. Na het eerste gesprek was voor hem ook wel duidelijk dat er wel wat meer moest gebeuren dan alleen homeopathie en zo ontstond een traject van meerdere sessies, waarbij zowel gesprekken, hypnotherapie en homeopathie zijn ingezet.

Eric is iemand die zeer nauwgezet te werk gaat en je niet zomaar met een pilletje de deur uitstuurt. Het is erg prettig om met hem te praten en hij kan heel goed direct ingrijpen op datgene wat je vertelt, waardoor hij je tijdens het gesprek gelijk andere inzichten en bruikbare tools meegeeft. Van alles wat gezegd wordt maakt hij aantekeningen en zoekt daar, wanneer dat nodig is het juiste homeopathische middel bij. Ik ben er absoluut van overtuigd dat vooral deze combinatie ervoor gezorgd heeft dat het nu weer heel goed met me gaat. Daarbij heeft Eric ook kennis van voedingssupplementen, die tevens ingezet kunnen worden bij mogelijke tekorten.

Je lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat heb ik aan den lijve ervaren! Lichamelijke klachten kun je dus ook niet los van je denken oplossen. Je denken bepaalt hoe jouw lichaam reageert. Om te willen genezen is het van belang tot de kern door te dringen, bewustzijn te creëren en invloed daarop uit te oefenen. Eric kan dit als geen ander!

Mocht het in de toekomst weer wat minder gaan, dan ga ik zeker weer bij hem langs. Ook voor andere problemen zal ik zeker Eric consulteren.”