Vrouw, 58 jaar, Zwolle, werkzaam in de horeca

review over Medische Hypnose en hypnotherapie

“Omdat ik het prikkelbare-darm-syndroom heb, raadde de MaagDarmLever-arts me hypnotherapie te volgen.
Ik deed de intake bij Eric die mijn darmproblemen tot in detail met me besprak. In het gesprek kwamen ook andere problemen naar boven die de aandacht verdienden en die met de darmproblemen in relatie konden worden gebracht.
Aan de hand van opgeroepen beelden in de vorm van een brede rivier die altijd z’n gang kan gaan (het beeld wat bij haar paste en waar zij mee kon werken, Eric), zijn mijn darmen tot rust gekomen.

Daarna kon ik via regressie-therapie (dat is teruggaan naar eerdere momenten in je leven, EK) verschillende aspecten uit mijn verleden opnieuw bezien en voor oude situaties andere en voor mij nieuwe uitwegen vinden. Ik was een slecht geïntegreerde persoonlijkheid wat me een paar keer per jaar een intense huilbui en op zijn tijd andere emotionele uitbarstingen bezorgde. Door alle beelden van mezelf op verschillende leeftijden, plaatsen en gebeurtenissen uit te werken en te verbinden, is er van een verbrokkelde persoonlijkheid een geheeld mens ontstaan (heel en geheeld).

Eric is empathisch en origineel, heeft de rust om goed te begeleiden tijdens de sessie. Ik voelde me altijd op m’n gemak, misschien ook wel omdat hij de twinkel van humor in alle gesprekken mee laat spelen. En dat maakt uiteindelijk het verschil tussen zweverige hulpverlening en met beide benen op de grond blijven staan, wat iemand ook meegemaakt mag hebben. Ik heb alle respect voor zijn aanpak.”