Hoe kunnen we helpen?

Constitutiebehandeling, wat is dat?

You are here:
< Back

Een constitutiebehandeling, wat is dat?

Binnen de klassieke homeopathie bestaat  er iets wat de constitutiebehandeling genoemd wordt. Hiermee wordt bedoeld dat je in de basis van iemand gaat werken.
Jouw constitutie is jouw blauwdruk, datgene wat je erfelijk hebt meegekregen en wat door de ervaringen van de afgelopen jaren verder is gevormd. Het is wie en wat en hoe je bent. Bij de aanpak met klassieke homeopathie heb ik ondervonden dat je met deze constitutiebehandeling allerlei aspecten van de mens kunt bijstellen. Zo kan een hormonaal evenwicht meer gevonden worden, bijvoorbeeld als je last hebt van de menstruatie of niet goed zwanger kan worden. Maar het is ook mogelijk om de stofwisseling beter afgesteld te krijgen, waardoor bijvoorbeeld ontlasting beter gaat of dat je bepaalde voedingsstoffen beter kan opnemen. Of je merkt dat de energie beter gaat bij bijvoorbeeld chronische vermoeidheid. Of organen gaan beter werken, bijvoorbeeld de schildklier of het zenuwstelsel.

Om het goede homeopathische geneesmiddel te vinden voor deze constitutiebehandeling heb ik als klassiek homeopaat veel informatie nodig. Zo wil ik van alles weten over jouw lijf, of je wel of niet tegen de zon kan, of je kouwelijk bent of meer warmbloedig. Of je dorstig bent of juist niet, etc.
Ook wil ik weten hoe je psychisch bent, hoe of je reageert op bepaalde prikkels als geluid, sfeer, of je angstig bent, en zo ja waarvoor, of je rusteloos. Kortom ik wil je helemaal leren kennen om inzicht te krijgen wie jij werkelijk bent om goed te kunnen bepalen hoe jouw systeem werkt en waar de triggers en valkuilen zitten of hebben gezeten waardoor jouw gezondheidstoestand is veranderd. Een voorbeeld hoe dit werkt vind je op de homepage. Wil je het lezen, klik hier.