Hoe kunnen we helpen?

Zelfvertrouwen en Klassieke homeopathie

You are here:
< Back

Zelfvertrouwen en Klassieke homeopathie

Inleiding

Binnen de Klassieke homeopathie bestaat  er iets wat de constitutiebehandeling genoemd wordt. Hiermee wordt bedoeld dat je in de basis van iemand gaat werken.
Jouw constitutie is jouw blauwdruk, datgene wat je erfelijk hebt meegekregen en wat door de ervaringen van de afgelopen jaren verder is gevormd. Het is wie en wat en hoe je bent. Bij de aanpak met Klassieke homeopathie heb ik ondervonden dat je met deze constitutiebehandeling allerlei aspecten van de mens kunt bijstellen. Zo kan een hormonaal evenwicht meer gevonden worden, bijvoorbeeld als je last hebt van de menstruatie of niet goed zwanger kan worden. Maar het is ook mogelijk om de stofwisseling beter afgesteld te krijgen, waardoor bijvoorbeeld ontlasting beter gaat of dat je bepaalde voedingsstoffen beter kan opnemen. Of je merkt dat de energie beter gaat bij bijvoorbeeld chronische vermoeidheid. Of organen gaan beter werken, bijvoorbeeld de schildklier of het zenuwstelsel.

Om het goede homeopathische geneesmiddel te vinden voor deze constitutiebehandeling heb ik als klassiek homeopaat veel informatie nodig. Zo wil ik van alles weten over jouw lijf, of je wel of niet tegen de zon kan, of je kouwelijk bent of meer warmbloedig. Of je dorstig bent of juist niet, etc.
Ook wil ik weten hoe je psychisch bent, hoe of je reageert op bepaalde prikkels als geluid, sfeer, of je angstig bent, en zo ja waarvoor, of je rusteloos. Kortom ik wil je helemaal leren kennen om inzicht te krijgen wie jij werkelijk bent om goed te kunnen bepalen hoe jouw systeem werkt en waar de triggers en valkuilen zitten of hebben gezeten waardoor jouw gezondheidstoestand is veranderd.

Onvoldoende zelfvertrouwen en Klassieke homeopathie

Onvoldoende zelfvertrouwen kun je zien binnen het kader van de constitutie, dus wie of hoe je bent. Met een zogenaamd constitutiemiddel kun je het zelfvertrouwen versterkten. Na inname van het middel dat past bij jouw gezondheid en constitutie kun je in de weken erna een langzame verandering zien van meer zelfvertrouwen. Dit gaat vaak gepaard met een toename van andere verbeteringen. Het homeopathisch geneesmiddel is gekozen op een totaliteit van jouw klachten en jouw persoon en kan dus ook meerdere verbeteringen laten zien binnen een breed spectrum. Dit proces is niet iets wat binnen een paar weken is opgelost maar zal vaak meerdere momenten kennen dat het homeopathisch geneesmiddel herhaald moet worden voordat sprake is van een stabiele verbeterde toestand en iemand dus meer zelfvertrouwen heeft gekregen.

Onvoldoende zelfvertrouwen als gevolg van een trauma

Soms heeft onvoldoende zelfvertrouwen te maken met de dingen die je beleefd hebt, bijvoorbeeld een lange periode van gepest worden of een trauma waarbij angst of schrik een centrale rol gespeeld heeft. Ook dan kan ik met Klassieke homeopathie goede resultaten bereiken. Ik denk bijvoorbeeld aan het meisje die heel onzeker was en waar gaande de behandeling duidelijk werd dat dit met haar zwangerschap te maken had. Zie de video die ik hierover gemaakt heb.
De gevolgen van trauma’s zijn met klassieke homeopathie goed en bevredigend aan te pakken. Zie ook bij ‘Trauma”.

Ondersteuning met Hypnotherapie kan zinvol zijn

Soms is het belangrijk om dit proces van meer zelfvertrouwen te ondersteunen met oefeningen waardoor je meer grip krijgtop en sneller inzicht in de dingen die jouw zelfvertrouwen onderuithalen of kunnen versterken of om te werken aan het trauma op een andere manier dan met Klassieke homeopathie. Ik maak hierbij gebruik van Hypnotherapie en vind dit een ideale combinatie om sneller resultaat te boeken.