Hoe bereid ik me voor op Covid-19 vaccinatie

Ik wil me laten vaccineren tegen het Covid-10 virus. Hoe kan ik me daar het beste op voorbereiden?

Wel of niet vaccineren is een persoonlijke keuze. Maar àls je kiest voor vaccinatie, hoe kun je je daar dan het best op voorbereiden?

Een vaccin is per definitie een lichaamsvreemde stof die de bedoeling heeft je afweer te prikkelen en aan te zetten tot het maken van een specifieke afweer tegen -in dit geval- het Covid-19 virus. Elk lichaam is anders en kan anders op het vaccin reageren. De bedoeling is om alleen deze specifieke afweer te ontwikkelen zonder allerlei verstorende bij-reacties. Deze bij-reacties, ofwel bijwerkingen, zijn waarschijnlijker bij een niet-optimale weerstand en/of als iemand een persoonlijke overgevoeligheid heeft voor het vaccin. Hoe beter je weerstand is, hoe beter je lichaam ook op het vaccin zal reageren en hoe minder klachten er hoeven te ontstaan, even los van die persoonlijke gevoelige reacties op het vaccin.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een vaccin is het daarom belangrijk de weerstand zo optimaal mogelijk te krijgen. Dat kan met vitamine D3 (minimaal 50 microgram per dag) en extra vitamine C (minimaal 1000 mg per dag). Ook een homeopathische constitutiemiddel kan de weerstand verhogen. Het homeopathische constitutiemiddel is het homeopathische middel wat individueel bepaald moet worden en wat het beste past bij een persoon om de afweer en stofwisseling te versterken op dat moment. Voor een ondersteuning van je constitutie moet het lichaam ook de tijd krijgen en die tijd krijgt het lichaam niet als het constitutiemiddel vlak voor de vaccinatie pas gegeven wordt. Ik raad aan om dit meer dan 2 maanden voorafgaande de vaccinatie te doen, maar hoeveel tijd vooraf aan de vaccinatie nodig is, is erg afhankelijk van de conditie en de ziektegeschiedenis. Hoe langer voor de vaccinatie, hoe meer kans op een goed effect.

Ontstoren, wat is dat?

Net zoals het virus zelf blijvende verstoringen in het lichaam kan veroorzaken – denk aan chronische vermoeidheid, hoofdpijn en een verminderde weerstand – zo kan een vaccin dat ook. En net zoals bij het virus, zal ook bij het vaccin een relatief kleine groep mensen met blijvende verstoringen te maken kunnen krijgen. Klassiek homeopaten hebben ervaring met dit soort blijvende verstoringen na vaccinaties en virusinfecties. Zij kunnen hierbij specifieke homeopathische middelen inzetten die deze storing teniet kunnen doen, dat wil zeggen die dus ontstoren, vaak met goed resultaat. Wereldwijd is men, nu de vaccins beschikbaar komen, bezig om deze specifieke homeopathische middelen te maken op basis van de vaccins en kan er zo nodig ontstoord worden. Gelukkig kunnen ook gewone homeopathische middelen hierbij ingezet worden.

Meer informatie over Eric Koedam en klassieke homeopathie kun je vinden op de website www.erickoedam.nl.

Wil je een afspraak om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de vaccinatie of zijn er problemen gerezen en denk je dat je ontstoord moet worden, neem contact op met Eric Koedam. Op korte termijn zijn afspraken mogelijk.