Je onbewuste weet meer dan je bewuste weet

Vandaag las ik een stukje van Paulien Cornelisse in de Volkskrant. Ze was haar das kwijt. Onbewust achtergelaten, “Blijkbaar had mijn lijf die ochtend al besloten dat het lente was, terwijl mijn hoofd het ’s middags pas had begrepen, op het terras.”
Een mooi voorbeeld hoe je onbewust vaak meer weet dan je bewuste doorheeft. Ik kom dat regelmatig tegen. ‘Zal ik van de zon gaan genieten of toch mijn werk de voorrang geven?’ en terwijl ik dat bedenk leg ik alvast het boek klaar wat ik in de zon wil lezen.

Ook mijn cliënten ervaren dit fenomeen van iets onbewust doorhebben. Je hebt klachten en weet warempel niet waar ze mee te maken hebben. Ga je echter naar je gevoel, dan kan je voor verrassingen komen te staan. Je begrijpt opeens je klacht en je kan er daardoor iets mee doen. Ook in gesprekken, op het moment dat je ingaat op de gevoelens die door de cliënt even aangetipt worden, komen opeens de waterlanders en begrijp hij of zij wat er aan de hand was.

Dat maakt ook hypnotherapie zo bijzonder. Er is geen therapie die zo mooi kan werken met je onbewuste. Hypnotherapie wordt hierdoor direct en effectief. In de sessie daal je af in je onbewuste en de gevoelens die daar zitten en waar je je nog niet zo bewust van was. En daar werken we mee in de sessie en je voelt of dat klopt of niet. Je wordt je meer bewust van de zaken die voor jou spelen en wat goed is voor jou. Wat in het onbewuste speelde, wordt nu ook jou duidelijk. De genezing kan beginnen.

25 februari 2019